Jämfotahopp - Från sida till sida. Är ryggen för hög att hoppa över så hoppar man över benen istället.

Bockhopp - Från sida till sida, så snabba vändningar som möjligt.

Över/under - Hopp över, krypa under. Är ryggen för hög att hoppa över så hoppar man över benen istället. 

Tips: snabbaste är att hoppa i sidled.

Mage/mage - Man hoppar från sida till sida och lägger sig på mage mellan varje gång. man måste inte ställa sig upp (även om man självfallet får göra detta om man vill) men hela kroppen måste vara på ena sidan och att man har magen mot mattan innan man kan hoppa tillbaka till andra sidan.

In-&-ut-hopp - Samarbetsövning där den hoppande personen gör snabba hopp där man varannan gång landar ihop med benen och varannan gång landar i sär med benen. Den andra sitter på rumpan och har utsträckta ben som pendlar i takt med den som hoppar.

Startpositionen är att den som hoppar står mellan den andras ben, därefter hoppar hen upp samtidigt som den sittande personen drar ihop sina ben. Direkt vid landningen hoppar hen tillbaka in i mitten igen med benen ihop samtidigt som den sittande personen särar på sina ben.

Den som sitter ner bör ha sin ben ett par centimeter upp i luften för att samtidigt aktivera magmuskulaturen.

Takten bestäms oftast av den som hoppar. 

Snabba kullerbyttor med vändning - En tempoövning där man gör en kullerbytta över en person i parterr för att sen så snabbt som möjligt vända sig om och göra om processen åt andra hållet.  

Rygg till rygg - man hoppar från sida till sida över en liggande person. man går ner helt på rygg varje gång för sen att så snabb som möjligt komma upp på fötterna för att i nästa steg hoppa över till andra sidan.