Current Lesson
Course Content

Moment 1: The Grind / Träarmar

Author
Zakarias Tallroth

Träarmar anses av många att vara den ultimata träningsformen. Skaderisken är minimal men kampen desto jobbigare. Inte en sekundsvila, inget andrum. En blandning av teknik, styrka och kondition skapar en helkroppkamp. möjligheterna hurman genomför momentet är oänliga där även om deltagarna inte är i samma storlek kunskapsnivå kan man enkelt få fram en effektiv träningen genom olika varianter.

Grunden i träarmar bygger på ett kampmoment hämtat från brottningens grunder. Här får man lära sig hur man jobbar in för att få en bra koppling runt livet på mot-ståndare. Formen är en helkroppsträning där man många gånger ligger nära eller över sin egen mjölksyratröskel.

Målsättningen i kampmomentet är att komma in med båda armarna under motståndarens armar och få ett bra grepp om livet. Ytterligare element som kan läggas till är att man inte skall backa ut från mattan.
I brottning ligger man ofta på längre matchtid men i Wresfit utgår man från kortare matcher vilket gör attnivån spelar mindre roll. En som är mindre till storlek eller mindre rutinerad kan ändå kämpa på under tillexempel en minut mot en bättre motståndare.

Övningen är väldigt enkel att komma igång med. Efter bara en minuts genomgång kommer de flesta kunna starta övningen. Dock innehåller träarmar väldigt många detaljer som gör att man för varje pass kommer ut- vecklas framåt och man blir aldrig fulllärd.

För att variera övningen samt variera intensiteten i övningen finns där flera olika modeller hur man kan köra just träarmar eller Grindmatch som det heter på engelska. Längre fram i utbildningensportalen hittar ni olika varianter till träarmar.

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!